Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Cashflow: το παιχνίδι που διεγείρει την οικονομική ευφυΐα

Το Cashflow (Χρηματοροή) είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που διδάσκει το παιχνίδι των χρημάτων. Αποτελούσε για πολύ καιρό παιχνίδι των πλουσίων, αλλά τώρα μπορούν να το παίξουν όλοι και στην Ελλάδα. Εκτός απο την αλλαγή νοοτροπίας, διδάσκει με βιωματικό τρόπο αντικείμενα όπως γενική λογιστική, χρηματοροές, επενδύσεις, διαχείριση ακινήτων, επιχειρηματικότητα, φιλανθρωπία και άλλα.

Το παιχνίδι βασίζεται στο βιβλίο το οποίο βρίσκεται για 6 χρόνια στην λίστα των best-sellers των New York Times (ο τίτλος του βιβλίου είναι “Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς: Τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα - και τι δεν τους διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι”).

Σύμφωνα με τον «Πλούσιο Μπαμπά» ο βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είναι ότι, παρόλο που αρκετά χρόνια της ζωής τους τα πέρασαν στο σχολείο, δεν έμαθαν τίποτα για το χρήμα. Το σχολείο επικεντρώνεται στην ακαδημαϊκή και την επαγγελματική κατάρτιση, αλλά όχι στην οικονομική. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έχει μάθει να δουλεύει για το χρήμα, ... αλλά δεν έμαθε ποτέ να βάλει το χρήμα να δουλέψει για λογαριασμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος Οργάνωσης-Διοίκησης του τμήματος Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης που διδάσκει οικονομικές εφαρμογές σε τεχνικούς και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο management το 1993 (KPMG) έχει εντάξει το παιχνίδι Cashflow στη διδακτέα ύλη των εργαστηρίων και το σπουδαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής και Ολικής Ποιότητας, ενώ παράλληλα και άλλα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ετοιμάζονται να εντάξουν το παιχνίδι στην διδακτέα ύλη τους.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους New York Times το παιχνίδι Cashflow είναι καλύτερο απο το Monopoly.

Τέλος να πούμε ότι υπάρχει και η Ελληνική Κοινότητα του Cashflow η οποία αποτελείται απο τα κατά τόπους Cashflow Clubs (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις, καθώς επίσης και σε επίπεδο ελληνικής ομογένειας). Τα Clubs αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνουν Cashflow game meetings δηλ. συναντήσεις για να παίξουν το παιχνίδι. Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοικτές για όλους και μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για να μάθετε πιο είναι το πλησιέστερο Club στην περιοχή σας ούτως ώστε να ενημερωθείτε πότε θα λάβει χώρα το επόμενο Cashflow game meeting μπορείτε να επισκεφθείτε το blog της Ελληνικής Κοινότητας του Cashflow στο http://helleniccashf...b.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου